طرز تهیه سمنو

مواد لازم:

گندم یک کیلو

آرد نان سنگک 3 کیلو

خلال پسته و بادام درصورت تمایل

طرز تهیه:

 گندم را تمیز کرده و بشویید . مدت سه روز آن را در آب خیس کنید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نوک گندم جوانه بزند . سپس آن را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد . بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن کرده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند . بعد گندم نقره ای شده را چرخ کرده یا بکوبید . مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید . سپس از صافی رد کنید به طوری که شیره از پوسته گندم درآید . چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد . باید دقت کنید که گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود . آرد را در قابلمه ی مسی ریخته و شیره ی گندم را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید . ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده ، کم کم غلیظ شود . مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود . وقتی آب سمنو کشیده شد ، آن را کمی تفت دهید و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود . سمنو را در ظرف گردی ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد . در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته و بادام به سمنو اضافه کنید .

هرگز در سمنو شکر نریزید ، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی کافی شیرین می باشد .


نکات تغذیه ای :

تغییراتی که در یک دانه درحین جوانه زدن رخ می دهد ، بسیار جالب است و این مساله است که ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد . انرژی و کربوهیدرات آن کاهش می یابد و در عوض پروتئین ، کلسیم ، پتاسیم ، سدیم ، آهن و فسفر آن بسیار بالا می رود و ویتامینA ، B2 ، B3 و C آن هم بسیار بالا می رود . خصوصاً برای مردان مصرف آن بسیار پرفایده است . جوانه گندم منبع غنی ویتامین های گروهB و نیز ویتامینE است . ویتامین های گروهB برای بهبود وضعیت پوست ، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید هستند . ویتامینE نیز در تولید مثل نقش مؤثری دارد . همچنین به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود .

/ 0 نظر / 2 بازدید