بهترین روش شست و شوی سبزیجات ایرانی

همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند اما بی توجهی به نکات بهداشتی در مراحل آماده سازی این گروه غذایی ارزشمند ، می تواند زمینه ای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیان بار که حداقل می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود . بنابراین روش شست وشوی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است . بهترین روش شست وشوی سبزیجات ، همان روش ۴ مرحله ای است که وزارت بهداشت توصیه می کند .

- مرحله اول شامل پاک سازی اولیه می شود . پاک سازی اولیه یعنی اینکه تمام برگ های زرد ، چوب ها و گل و لای احتمالی از سبزی جدا شوند . در این مرحله اگر لازم بود ، حتی باید یک آب سطحی هم روی سبزیجات گرفته شود .

- مرحله دوم ، انگل زدایی است که توصیه می شود در یک ظرف آب ، به ازای هر لیتر آن ، بین ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید . این کار باعث می شود که تخم و کیست انگل ها لیز و لزج شود و به سطح آب بیاید . در این مرحله از شست وشو ، شما باید آب روی سبزی را به آرامی تخلیه و سپس سبزی تان را از درون ظرف خارج کنید .

- مرحله سوم ، میکروب زدایی است که باید دوباره سبزی تان را درون یک ظرف پر از آب غوطه ور کنید و مقداری از محلول های ضدعفونی کننده حاوی پرکلرین را که در بازار وجود دارند ، داخل آب سبزی بریزید . مقدار ماده ضدعفونی کننده ای هم که داخل آب می ریزید باید بر حسب دستور روی کالا باشد .

- مرحله چهارم یا مرحله نهایی هم ، آب کشی ساده است تا اثر مواد شیمیایی که داخل آب سبزی ریخته اید ، کاملا از بین برود .

متاسفانه ، آبیاری سبزی ها در کشور ما با فاضلاب و کودهای انسانی سبب شده که چنین دستورالعمل پیچیده ای برای شستن آن وجود داشته باشد؛ وگرنه ، چه کسی است که نداند افزودن مواد شیمیایی به خوراکی ها ، ارزش غذایی آنها را پایین می آورد ؟ بنابراین به نکات بهداشتی که برای آماده سازی سبزیجات به آنها اشاره شد ، همواره دقت کنید تا سلامت تان تهدید نشود ؛ هرچند که ارزش تغذیه ای آنها قطعا دستخوش تغییراتی خواهد شد .

 

/ 2 نظر / 8 بازدید
اميد

سلام فروش پرندگان سخنگو http://k-a-s-k-o.blogfa.com اگر شما هم دنبال يك پرنده سخنگو هستيد حتما از وبلاگ ما ديدن كنيد با تشكر-خدانگهدار

salar

ممنونم اسم من هم سالار هست مطلب جالب و مفیدی بود به هر حال ممنونم.