انار

امروزه تحقیقات زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که موید اثرات مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری هاست و ازسوی دیگر به علت وجود ترکیبات دارویی حتی از پوست آن در صنایع داروسازی استفاده می شود . این میوه دارای مواد شیمیایی بسیاری است که در مبارزه با تصلب شرائین ، آماس سرطان و کند کردن واکنش های پیرشدن سلول ها موثر است .

خواص ضدسرطانی انار در پژوهش‌های اخیر محققان مورد تایید قرار گرفته است . انار منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها ، پتاسیم و ویتامین C است و مصرف آب آن از ابتلا بـه سرطان پروستات جلوگیری می کند .

متخصصان تغذیه مصرف آب انار را صبح و پیش از صبحانه توصیه می کنند .

مصرف این میوه بدن را در مقابل بسیاری از عوامل بیماری زا مقاوم می کند و از ایجاد رادیکال های آزاد در بدن تا حد زیادی جلوگیری می کند . مصرف انار به کاهش فشار خون کمک می کند و برای بیماران قلبی بسیار مفید است . انار به دلیل ترکیبات روغنی که دارد با هسته جویده شود . گل ، برگ ، پوست درخت و دانه های این میوه سرشار از خاصیت است ؛ پوست خشک و پودر شده آن ، از ورم ، التهاب ، اسهال ، اسهال خونی و خون ریزی پیشگیری می کند . پوست انار که نسبت به دانه های آن آنتی اکسیدان بیشتری دارد ، ضدباکتری ، تقویت کننده کبد و سیستم گوارشی است .

این میوه در بهبود بیماری های قلبی موثر است . مصرف منظم آن میزان آنتی اکسیدان را افزایش و با پایین آوردن کلسترول خون به طور چشمگیری فشار سیستولیک جریان خون را کاهش می دهد و مانع از بروز سکته های قلبی می شود . محافظت در مقابل اختلالات بینایی وابسته به سن مانند آب مروارید ، تسکین علایم تب یونجه ، سینوزیت ، تنگی نفس و کاهش التهاب ریه ها و سایر مسیرهای عبور هوا و آسان تر کردن تنفس از دیگر خواص این میوه است . از دیگر خواص انار کاهش التهاب پوست مانند اگزما و محل نیش حشرات و به حداقل رساندن گرگرفتگی در زمان یائسگی ، درمان هموروئید و سیاهرگ های مبتلا به واریس است .

همچنین مصرف آب انار شیرین برای رفع درد سینه و سرفه مفید است ، نوع ترش آن نیز برای افرادی که طبیعت گرم دارند بسیار مفید است .

انار سرشار از ویتامین های A,B,C,E و آهن و آب آن دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است که موجب تصفیه کبد می شود . این میوه همچنین به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار است ، ویتامین B موجود در آن اعصاب را تقویت می کند و به علت دارابودن مقادیری از ویتامین B6 ضداستفراغ است . مصرف آب انار یا عصاره آن برای زنان باردار بسیار توصیه شده زیرا علاوه بر رفع ویار به دلیل غنای بالای این میوه از ویتامین ها ، موجب رشد مناسب جنین می شود . معصومین (ع) نیز در احادیث مختلف خود در مورد مصرف انار توصیه های مختلفی کرده اند .

امام علی (ع) فرموده است به کودکانتان انار بخورانید زیرا قدرت تکلم آنها را سرعت می بخشد . آن حضرت همچنین در حدیث دیگری فرموده است که انار را با پیه آن پوست زرد و ضخیمی که روی دانه های انار قرار دارد ، بخورید . از پیامبر اکرم (ص) نیز نقل شده است که ، انار شیرین بخورید چراکه دانه ای از آن نیست که به معده برود و درد و ناراحتی را از بین نبرد . 

/ 0 نظر / 16 بازدید