طرز تهیه دوغ گرما دیده (گازدار)

شیر : 4 لیوان ( 1 لیتر )

ماست (ترجیحا ترش و چکیده) : 5 قاشق غذا خوری سر پر

آب سرد : 6 لیوان

نمک : 2 قاشق مرباخوری ( بسته به ذائقه کم یا زیاد شود)

عرق نعناع : نصف استکان

قند : 2 حبه

طرز تهیه :

یک لیتر شیر را در یک قابلمه بزرگ بجوشانید . وقتی کمی جوشید شعله را خاموش کرده و شش لیوان آب سرد و عرق نعناع را به آن افزوده و بعد 5 قاشق ماست را در پیاله ای جداگانه بزنید تا یکدست شود و به همراه نمک به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود . بعد درپوش قابلمه رو بگذارید و دور قابلمه را با یک پتو بپیچید و به مدت 36 ساعت در جای گرم قرار بدید و طی زمان مذکور اصلا ظرف را تکان ندهید تا دوغ آماده بشه (دقیقا مثل ماست درست کردن) .

بعد از 36 ساعت که دوغ در جای گرم ماند قابل استفاده است . دوغ را از قابلمه خارج کنید در ظرفی دیگر بریزید و چند برگ نعناع و ریحان تازه و 2 حبه قند در آن بیندازید و با همزن سه چهار دقیقه بزنید تا کف کند . توجه داشته باشید که استفاده بیش از دو حبه قند ممکن است باعث ترکیدن بطری دوغ شما شود . دوغ را در بطری دربسته ای ریخته و در یخچال بگذارید تا خنک شود . دوغ شما آماده است . نوش جان

/ 0 نظر / 145 بازدید