آب یخ‌زده در بطری ، سرطان‌زاست

 

آب داخل بطری‌‌ها این اطمینان خاطر را به مصرف ‌کننده می‌دهد که محصولی سالم

 

را مصرف می‌کند ، ولی آیا همیشه این چنین است ؟

 

دکتر سید ضیاءالدین مظهری ، رئیس انجمن تغذیه ایران

 

آقای دکتر چرا مردم آب بطری‌‌ها را به دیگر آب‌‌های موجود ترجیح می‌دهند ؟

 

از دیدگاه مصرف ‌کننده ، آب بطری طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله کشی دارد

 

که ‌این مسئله می‌تواند به دلیل محتوای املاح و نوع فرآیند تولید آن باشد . سبک

 

بودن این نوع ظروف و سهولت حمل آن از دیگر مزیت‌‌های این نوع آب‌‌هاست . برای

 

ضد عفونی کردن این نوع آب‌‌ها از روش کلرزنی استفاده نمی‌شود ، بلکه از

 

روش‌‌هایی مثل اشعه مادون قرمز ، فیلتراسیون و روش ضد عفونی کردن با ازن

 

استفاده می‌شود . این روش‌‌ها بدون اینکه طعم خاصی در آب ایجاد کنند ، با کیفیت

 

مناسبی محتوای میکروبی آب را از بین می‌برند . بسیاری از انواع آب‌‌های بطری که

 

به آب‌‌های معدنی نیز معروف هستند ، محتوای املاح بالایی دارند . کلسیم ، منیزیم

 

و دیگر املاحی که در این نوع آب‌‌ها وجود دارند می‌توانند تا حدودی تامین کننده

 

نیاز‌‌های بدن به‌ این نوع املاح باشند .

 

استفاده از آب‌‌های بطری با چه خطراتی همراه است ؟

 

محتوای فلوراید بیشتر آب‌‌های بسته‌بندی شده در بطری پایین است ، در حالی که

 

‌این ماده برای حفظ سلامت دندان‌‌ها و استخوان‌‌ها ضروری است و آب لوله کشی

 

منبع مناسبی برای تامین آن است . منابع تامین این آب‌‌ها ، به ویژه انواعی که از

 

آب‌‌های پایین دست تهیه می‌شوند(یعنی از سر چشمه یا قنات جمع آوری نمی شوند)

 

در معرض آلوده شدن با انواع آفت‌کش‌‌ها هستند . بسته‌بندی کردن آب داخل بطری

 

این اطمینان را به مصرف‌کننده می‌دهد که محصولی سالم را مصرف می‌کند . این در

 

حالی است که ممکن است بعضی از محصولات از کیفیت کافی و استاندارد لازم

 

برخوردار نباشند و تولیدکنندگان آنها ، بسیاری از استاندارد‌‌ها را رعایت نکرده نباشند .

 

بعضی از این محصولات از محتوای سدیم ، نیترات ، نیتریت ، سرب ، کادمیوم و

 

جیوه بالایی برخوردارهستند ، به‌عنوان مثال در بعضی موارد مقدار سدیم آنها بیش از

 

10 میلی‌گرم در لیتر است و با توجه به‌ اینکه دریافت سدیم ، نیترات و نیتریت به

 

دلیل استفاده از غذا‌‌های حاضری معمولا در رژیم غذایی افراد بالاست بنابراین توصیه

 

می‌شود ، هنگام خرید آب های معدنی به برچسب آنها دقت زیادی شود .

 

نوع بسته‌بندی این محصولات نیز می‌تواند به دو صورت زیر سلامتی افراد را تهدید

 

کند :

 

1- استفاده از بطری‌‌های نامرغوب و غیراستاندارد

 

2- وارد شدن ترکیبات پُلیمری مورد استفاده در ساخت ظروف پلاستیکی PVC و

 

PET به داخل آب که می‌تواند سرطان‌زا باشد . در دمای بالاتر ورود این مواد به

 

داخل آب شدت بیشتری پیدا می‌کند و هرچه از زمان تولید محصول بیشتر گذشته

 

باشد ، میزان بیشتری از این مواد در آن حل خواهد شد . بنابراین توصیه می‌شود

 

هنگام خرید آب معدنی ، به زمان تولید و ترکیبات آن دقت کرده و آب معدنی را در

 

محل مناسبی نگهداری کنید .

 

یخ بستن یا فریز کردن آب درون بطری مشکلی ایجاد می‌کند ؟

 

یخ بستن آب درون بطری موجب ایجاد ترکیبات سرطان‌زا می‌شود و نباید درجه خنک

 

کردن بطری تا میزان یخ بستن آب آن کاهش پیدا کند .

 

نظر شما در رابطه با پر کردن مجدد بطری‌‌های آب معدنی با آب‌‌های شهری یا

 

موادی مثل آب‌غوره ، آب‌لیمو و نگهداری آنها در یخچال چیست ؟

 

در این موارد تاکید می‌کنیم نه تنها از این بطری های پلاستیکی برای خنک کردن و

 

یخ بستن آب معمولی استفاده نشود ، بلکه از نگهداری موادی که خواص اسیدی یا

 

بازی دارند مثل آب‌غوره ، آب‌لیمو و سرکه خودداری شود ، زیرا این مواد با دیواره

 

بطری واکنش هایی می دهند که خطرآفرین و سرطان‌زاست .

 

در بسیاری از مغازه‌‌ها ، آب‌‌های معدنی پشت شیشه‌‌ی مغازه طوری قرار گرفته‌اند که

 

در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند . در این موارد مشکلی ایجاد نمی‌شود ؟

 

گرما و تابش مستقیم نور آفتاب ، واکنش بین محتویات بطری (مثل آب ، آبمیوه ،

 

مایع شربت و

/ 0 نظر / 2 بازدید