آشنایی با خواص تخم کتان

کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و به کار می رفته است . حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است . امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا می روید . از این گیاه استفاده های زیادی به عمل می آید . از الیاف آن برای بافتن پارچه استفاده می شود . پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب به شمار می رود . از دانه های کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی به دست می آید که روغن کتان نامیده می شود .

برخی از خواص تخم کتان عبارتند از :

• سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد .

• فشارخون بالا را کاهش می دهد .

• التهاب مفاصل را کاهش می دهد .

• عمل هضم را بهبود می بخشد .

تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است . این چربی های مفید مسئول کاهش کلسترول بد و تثبیت قند خون هستند و همچنین خطر ابتلا به سرطان پروستات ، سرطان سینه و سرطان کولون را کاهش می دهند . تخم کتان سرشار از فیبرهای خوراکی و غیر خوراکی بوده که فرآیند هضم را تسهیل می کنند . این دانه های پرخاصیت دارای ماده ای هستند که به روان سازی مفاصل کمک می کند و به این ترتیب از بروز آرتروز و ایجاد التهاب مفاصل پیشگیری می شود . تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند . تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه های تخم کتان سبب جلوگیری از پوکی استخوان ، کمک به کاهش وزن ، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن می شوند .

چگونگی مصرف تخم کتان

بهتر است دانه های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید . از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است ، خرید تخم کتانی که قبلا آسیاب شده ، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد ، در حالی که شما می توانید دانه های تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود ، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید . دانه های تخم کتان می توانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند . بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید . میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند ، یک قاشق سوپ خوری در روز است .

احتیاط در مصرف تخم کتان

محققان معتقدند علی رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده ، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد . افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر هستند ، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند . همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند .

/ 1 نظر / 37 بازدید
گودال فضایی

سلام دوست عزیز آیا دوست داری آمار وبت دو یا سه برابر بشه واقعیه 100% تست شد ست بعد از 24 ساعت آمار وبت رو منفجر کن برای ثبت نام و آشنایی با مراحل کار به وبلاگ زیر بروید: http://godalfazae.blogsky.com/