آیا می دانید چای سبز از بروز سرطان جلوگیری می کند ؟

 

گیاه چای در آب‌وهوای گرم رشد می‌کند . برای تولید چای معمولا برگ‌های

 

کوچک‌تر و جوان‌تر انتخاب می‌شوند . در مجموع 3 نوع چای وجود دارد : چای

 

سیاه ، ‌چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی ) مزیت چای سبز بر

 

چای‌های دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات

 

موجود در آن پایدار باقی مانده است . چای سبز ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان

 

است . این خصوصیات مربوط به ماده‌ای به نام کاتچین است که فعالیت

 

آنتی‌اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و نسبت به آنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون

 

ویتامین‌های C وE بسیار قوی‌تر عمل می‌کند . نوشیدن چای سبز می‌تواند

 

احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش دهد ، از بیماری‌های ساده

 

باکتریایی گرفته تا بیماری‌های مزمنی چون بیماری‌های قلبی ، سکته ، سرطان

 

، دهانی دندانی ، و استئوپرز .

 

جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی همچنین مصرف چای سبز می‌تواند از

 

بروز بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند . مصرف روزانه 5 فنجان یا بیشتر

 

از این چای می‌تواند تا 61 درصد از بروز بیماری‌های قلبی بکاهد . وجود

 

رادیکال‌های آزاد در سرخرگ می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی

 

شود . در حالی‌که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی

 

سرخرگ در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و به این وسیله از بروز

 

بیماری‌های قلبی جلوگیری کند . در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار

 

رایج و معمول است اما کم‌ترین آمار بیماری‌های قلبی در آنها گزارش شده است

 

همچنین از آنجائی‌که چای سبز موجب کاهش کلسترول بد(LDL) ،

 

تری‌گلیسیرید و فیبرینوژن (پروتئینی در خون که در شکل‌گیری لخته خون

 

نقش دارد . ) می‌شود ، به این وسیله قادر است آرترواسکلروز (سخت شدن

 

سرخرگ‌ها) را مهار کند .

 

کاهش تری‌گلیسیرید کاتچین موجود در چای سبز ، ‌فعالیت آنزیم لیپاز(آنزیم

 

مسئول هضم چربی‌ها) پانکراس (لوزالمعده) را مهار می‌کند . در نتیجه ، شکسته

 

شدن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمی صورت

 

می‌گیرد . با توجه به اینکه افزایش تری‌گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده

 

غذایی یک ریسک فاکتور در بروز بیماری‌های قلبی است ، مصرف یک فنجان

 

چای سبز در بین وعده‌های غذایی روشی مناسب در کاهش تری‌گلیسیرید خون

 

است .

 

ضد انعقاد چای سبز منجر به رقیق شدن خون شده و از لخته شدن خون

 

جلوگیری می‌کند . با مصرف گوشت و روغن‌های غیر اشباع گیاهی مثل روغن

 

ذرت و سویا ، ‌ترکیباتی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به ایجاد پلاک‌های

 

خونی می‌شود . در حالی که با مصرف چای سبز می‌توان از ایجاد لخته‌های

 

خونی جلوگیری کرد .

 

نکته دیگر این است که معمولا بعد از حمله قلبی ، پروتئین‌هایی در بدن تولید

 

می‌شود که منجر به مرگ سلولی می‌شوند . در حالی که کاتچین موجود در

 

چای سبز فعالیت این پروتئین را بلوکه و متوقف کرده و به این وسیله

 

سکته‌های مغزی و قلبی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود را افزایش می‌دهد.

 

کاهنده فشار خون مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز

 

پرفشاری خون را تا 64 درصد کاهش می‌دهد . در حالی‌که مصرف بیش از 5/2

 

فنجان در روز ، ‌از بروز این بیماری تا 56 درصد می‌کاهد . بنابراین روزانه

 

مصرف‌4 فنجان چای سبز توصیه می‌شود .

 

جلوگیری از دیابت معمولا با افزایش سن ، قندخون هم کم‌کم بالا می‌رود ،

 

‌خصوصا اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم ، وزن به مرور زمان

 

بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز دیابت نوع 2 هم افزایش می‌یابد . مصرف

 

روزانه 5 فنجان چای سبز می‌تواند از بروز دیابت جلوگیری کند . چای سبز قادر

 

است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید و بیماری‌های کلیوی هم

 

به طرز معجزه‌آسایی جلوگیری کند . اما چای سبز چطور قادر به کاهش قندخون

 

است؟ به نظر می‌رسد ، ‌اصلی‌ترین مکانیسم ، ‌مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز

 

بزاق و روده (آنزیم مسئول هضم نشاسته) است . با مهار شدن فعالیت این آنزیم

 

، ‌نشاسته با سرعت بسیار آهسته‌ای می‌شکند و در نتیجه قندخون با سرعت

 

کمی بالا می‌رود . مصرف چای به همراه یک وعده غذایی سرشار از

 

کربوهیدارت منجر به کاهش سرعت رها شدن گلوکز و کاهش جذب آن

 

می‌شود و به این وسیله از ترشح انسولین جلوگیری می‌کند .

 

/ 0 نظر / 12 بازدید