انبه : mango

فواید انبه برای سلامتی

1- پیشگیری از سرطان : تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده ، سینه ، خون و پروستات پیشگیری می‌کند . این ترکیبات شامل کرستین ، ایزوکرستین ، استراگالین ، فیستین ، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد .

2- کاهش کلسترول : محتوی بالای فیبر ، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می‌کند .

3- پاکسازی پوست : هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است . انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد .

4- سلامت چشم : یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند .

5- قلیایی کردن کل بدن : اسید تارتاریک ، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند .

6- کمک به دیابتی‌ها : انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند . در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده ، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند . انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد .

7- افزایش قوای جنسی : انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد . بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است .

8- تقویت گوارش : پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند . میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند . فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند .

9- کمک به دفع گرما : گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند .

10- تقویت سیستم ایمنی بدن : میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت .

واقعیات و جزئیات

• نسبت به همه میوه‌ها در سراسر جهان ، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوه‌ها بیشتر است .

• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است .

• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام‌هندی هم‌خانواده است .

• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می‌شود ، به "سافدا" (safeda) معروف است .

• انبه 1000 نوع مختلف دارد .


ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است :

• 105 کالری

• 76 درصد ویتامین C (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی)

• 25 درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی)

• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی)

• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک

• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم جهت گلبول‌های قرمز خون می‌باشد)

• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)

• 4 درصد منیزیم

احتیاطات

• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید ، این احتمال وجود دارد که به انبه و به‌ویژه انبه کال هم حساسیت بدهید .

این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است .

• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است ، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند .

• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند ، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید . اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست ، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید .

/ 0 نظر / 16 بازدید